2012. július 30., hétfő

Chuck Bass, a stílusikon

Ki ne ismerné az Upper East Side legstílusosabb, leghedonistább és állítólag legsármosabb férfiúját, Chuck Basst!? Ma az Ed Westwick által alakított Chuck stílusát vesszük górcső alá.

Chuck, teljes nevén Charles Bartholomew Joseph Bass látszólag egy szexmániás egoista, valójában csak egy hős szerelmes, aki nem mellesleg New York egyik leggazdagabb fiatalja. Megjegyezendő, hogy Chuck Bass a kicsapongó és hedonista életmódja ellenére is a sorozat legkedveltebb alakja és stílus ikonja. Ugyanakkor, hogy Chuck Bass karaktere mára ikon lett, nagy szerepet játszott Eric Daman, a sorozat stylistja. Állítólag Eric Daman személyes kedvence is Chuck Bass, aki párizsi eleganciát testesíti meg, megfűszerezve egy kis New York-i fiatalsággal. Kissé meglepődtem, mikor megtudtam, hogy a stylist csak ritkán öltözteti a karaktereket luxus márkák ruháiba, vagyis a feltűnő darabokat variálják a megfizethető fast fashion márkák aktuális darabjaival. Ez jó hír lehet azoknak is, akik itthon akarnak vérbeli Chuck Bass-ok lenni. Ellenben van egy rossz hírem is, nem elég ha 'Chuck Bass-nak' öltözöl csak, hiszen a gesztusoktól és a viselkedéstől lesz egy átlagos örökösből maga Chuck Bass! 


A legfontosabb szabályok, hogy Te is Chuck Bass légy:
1. Öltöny - Modern, elegáns, fiatalos és mindig slim fit. Lehet két ill. három gombos, egy soros vagy akár két soros gombolású is.
2. Cipő - Olasz bőr cipő, mokaszin, visszafogott elegáns, fiatalosan vidám - csak stílusos legyen!
3. Kiegészítők - Chuck Bass gyakran visel díszkendőt, csokornyakkendőt, nadrágtartót és mindezt úgy, hogy teljes mértékben harmonizál a teljes öltözékével.
4. Színek - Sok-sok sárga, zöld, rózsaszín és vörös, de általában egy öltözékben csak egy (maximum kettő) színt kombinál a feketével vagy a szürkével.

Picture - Dress Like Chuck Bass

Talán ezek lehetnek a legfontosabb szabályok, ugyanakkor a megannyi apró kis trükköktől leszel igazán Chuck Bass hasonmás. Szeretném hangsúlyozni, hogy nem jó ha egy már meglévő karakter stílusát utánozod, próbálj meg egy-két trükköt átcsempészni a saját öltözködésedbe, meghagyva a már kialakult stílusod. Én azt tanultam el Chuck Bass-től, hogy olykor a díszkendőm esetleg a sálam színe megegyezik a zoknim színével. Nem utolsó sorban, részebn Chuck Bass hatására is kezdetem el több zakót hordani a hétköznapokon is. Ti mit 'importáltatok' Chuck Bass stílusából?

Ha tetszett, kövess Facebookon is, ahol további érdekességeket osztok meg!
Kövesd Te is a FASHIONFAVE-t online, itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése