2012. szeptember 24., hétfő

Milan Fashion Week Spring/Summer 2013 - 5. nap

Az utolsó előtti nap, Milánóból!
 
Marni
Megszokottan elegáns minimalizmus, csipetnyi oversize-zal. Valahogy így tudnám leírni a Marni 2013-as tavaszi kollekcióját. Már biztos többször is írtam, h nem kedvelem a fene nagy modernizmust, de e kollekcióban, na meg a márkában sosem csalódom, hiszen mindig remek darabok árasszák el az üzleteket. Lágyabb, romantikusabb darabok mellett természetesen a  keményebb, élesebb darabok jól megférnek egymás mellett a kollekción és olykor az összeállításokon belül is.
 
 
 
 
Dolce&Gabbana
Mióta könnyes búcsút intettünk a D&G-nek, azóta valahogy a nagytestvér is megváltozott, és szerintem rossz irányba indult el... Már a padlizsános-paradicsomos-fokhagymás nyomatos kollekciót sem értettem, de azt a mostanim meg annyira sem... Sok-sok csík, rengeteg festmény, zsákok, fonott táskákból szoknyák és míderek - van itt minden, ami Szicíliára jellemző, de túl sok(k). Én vissza szeretném kapni a régi Stefanot és Dominicot...
 
 
 
 
Salvatore Ferragamo
Nőies, kellemes és nem mellesleg olasz. A brand kreatív vezetője az új kollekcióval biztosra ment, hiszen minden korosztály megtalálja a magához illő darabot. Asszimetrikus szoknyákból szerintem 2013 tavaszán sem maradunk, ha ez a Salvatore Ferragamon múlik. Kellemesen lány összeállításokat vonultatott fel a kifutón a Massimiliano Giornetti, olykor egy cseppnyi minimalizmussal megbolondítva.
 
 
 
 
Giorgio Armani
A divathét második napján, az Emporio Armani bemutatóján kellemesen csalódtam Mr. Armaniban, ellenben a tervező magasabb árfekvésű márkájának 2013-as tavaszi kollekciója túl sötét, túl őszies és túl megszokott, és unalmas is. A brand új darabjairól annyi jót tudok mondani, hogy a világosabb kék árnyalatok és a rétegzett organzák ámulatba ejtik minden leendő vásárlót, ellenben semmi újat nem kapunk Aramnitól. Nektek hogy tetszik az új kollekció?
 
 
 
 
Ha tetszett, kövess Facebookon is, ahol további érdekességeket osztok meg!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése