2013. április 26., péntek

Mintás nadrágok fiúknak is!

2013 többek közt a minták éve is. Az idei szezon biztosan a merészségről, a bátorságról és arról szól, hogy ki mennyire meri variálni a mintákat.

A tavasz mindig is a vibráló színekről és a merész mintákról szól, de most sokkal nagyobb hangsúlyt kaptak az elegánsabb darabok is. A mintás ingek és a nyomatos rövidnadrágok mellett a melegebb hónapokban a mintás nadrágok hódítanak majd az utcákon - remélhetőleg itthon is. Tudom, hogy egyes darabok néha már sokkolóak, de egy visszafogott zakóval minden mintás darab tökéletes választás lehet.



Biztosan már Ti is láttatok lányoknak szánt mintás nadrágokat, de nem kell izgulni, nektek sokkal visszafogottabb mintákat kreáltak a tervezők. Ugyanakkor a kifutók még hemszegtek a vad mintáktól, a legmintásabb nadrágokat a Gucci, Dries Van Noten, Hackett, Ermenegildo Zegna és a Diesel Black Gold tavaszi bemutatóin láthattuk. Arra viszont nektek is oda kell figyelni, hogy ami jól mutat a kifutón, az a hazai utcákon már-már polgárpukkasztónak számít, így mi csak bizonyos keretek közt merjük ajánlani a mintás nadrágokat nektek. Arra próbálok célozgatni, hogy igenis divatosnak számítanak a minták halmozása, ugyanakkor egy visszafogott pólóval szerintünk stílusosabb egy feltűnő nyomatos chino.



Ha már minták, akkor nézzük is, hogy mely nyomatok számítanak trendinek 2013 tavaszán. Természetesen nem csak egyfajta mintából válogathatunk, ugyanis a virágmintáktól, egészen a geometrikus alakzatokon át egészen a katonai printekig mindenféle nyomatból válogathatunk, és még így is divatosak maradtok. Nem tudom, de engem a geometrikus, nonfiguratív nyomatok ejtettek fogságba, bár tudom, hogy a military-vel szinte sosem lehet mellélőn. Nem beszélve arról, hogy sokkal könnyedebben variálhatóak a katonai jellegű darabok, mint a geometrikus nyomatok, és nem említve a virágmintákat. Szerintem a virágmintás darabok is jól mutatnak, de nem egy hazai pasin... Ahogy azt az inspirációul szolgáló montázsból is láthatjátok, csak a képzeletetek szabhat határt a mintás összeállításaitoknak.




Képek forrása: Fashionbeans

Ha tetszett, kövess Facebook-on és Tumblr-on, vagy kérdezz az ask.fm-en!

Már Twitter-en is eléhettek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése