2013. szeptember 13., péntek

Dress Code: Cocktail Attire

A megszokottaktól mára egy cseppet másféle tartalommal bíró cikkel készültem, ellenben remélem nektek is tetszeni fog a 'Cocktail Attire'.  

Koktél viselet... Maga a stílus még az 1920-as és 30-as években alakult ki a nappali és az alkalmi öltözékek határán, amikor a vacsora előtt életstílus volt koktélozni és apró falatokat majszolni. Míg folyt az osztályok közti háború, addig a fiatal generáció már lazábbra vette a kötöttségeket, ekkor vált divattá a 'koktél óra' is. Vacsora előtt, pontosan  18:00 órakor szolgálták fel hagyományosan a koktélokat, mely estéknek elegáns londoni házak és szállodák adtak helyet. Hetven év múlva, napjainkban újra reneszánszát éli a koktél viselet, ellenben ma már nem a vacsora előtti koktélozgatás dress code-ja, hanem a péntek esti kiruccanások iszogatásaié. Persze most nem a spontán bulikra gondolok, amikor összefuttok pár haverral, és beültök egy sörre, hanem sokkal tervezettebbre és elegánsabb összejövetelekre gondolok.



Első körben a 30-as netán 40-es korosztálynak hoztam inspiráló montázst, könnyed esti koktélozgatásokhoz. Arra szeretnélek ösztönözni Titeket, hogy a sötét, fekete öltöny helyett válasszatok világos, netán bohém kockás zakókat, amiket a következőképpen variálhattok, íme:



Az elején már említettem, hogy ma egy leheletnyit eltérő poszttal jelentkezem, szóval következzen pár koktél recept, amit a napjainkban újra felidézhetik a  'koktél órát'!


Gin Martini

Kinek ne lenne ismerős a brit királynő kedvenc titkosügynökének közkedvelt itala. Ahogy Mr. Bond, úgy Ti is kérjétek rázva az italotokat, hiszen így sokkal intenzívebb lesz az alapanyagok keverékének az íze.


Hozzávalók: 
2,5 rész gin
1,5 rész száraz vermut
olajbogyó

Elkészítés:
Rakjuk keverőpohárba a jégkockákat, majd öntsük hozzá a gint és a vermutot. Keverjük jól össze, és szűrjük le egy koktélos pohárba. Díszítsük olajbogyóval


Godfather
Egy másik klasszikus azoknak, akik szeretik az igazán férfias italokat. Figyeljetek arra, hogy minél nagyobb jégkockák legyenek a poharatokba, hiszen így viszonylag lassan olvad, de sokáig hidegen tartja az italod.


Hozzávalók:
2 rész Scotch
1 rész mandula likőr

Elkészítés:
A pohárba jeget teszünk, rátöltjük a whiskyt, az amarettót. Bárkanállal megkeverjük és díszítés nélkül kínáljuk.



Lime Gin Fizz
Egy viszonylag fiatal, de mégis elegáns italról beszélhetünk - ami elengedhetetlen mellékszereplője egy késő nyári koktélpartinak, amit csak ajánlani tudok! 


Hozzávalók:
2 rész gin
1 lime leve
4 rész szódavíz

Elkészítés:
Töltsük meg a poharat félig jéggel, öntsük hozzá a gint és a lime levet, majd töltsük fel jéghideg szódavízzel. Díszítsük lime darabokkal és mentával!


Skacok, Ti szeretitek a koktélokat? Melyik a kedvenc kevert italotok?  

Forrás: fashionbeans.com, koktel.idea.hu 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése