2013. április 8., hétfő

Rózsaszín, mint a pasik tavaszi trendszíne

Emlékezetem szerint még valamikor 5-6 éve volt nagy divat a pink - vagyis akkor még a rózsaszín - a fiúk körében. Akkor még figyelemfelkeltő és meghökkentő volt, ha egy pasi rózsaszínbe bújt, ellenben 2013 tavaszára már ez is csak egy trend, a sok közül...

Ugyan arról órákig lehetne vitatkozni, hogy mennyire is illik a pasikhoz ez a világos, sokak szerint "lányos' szín a fiúk ruhatárába,  de ma inkább másról lesz szó. Ha már eldöntöttétek, hogy tavasszal behódoltok a "rózsaszín trendnek" (persze, csak a neon, a kék és a narancs után), akkor a mai cikkem nektek szól! Ez első, s ami a legfontosabb az az, hogy a melegebb napokon nem csak a már ismert pink lesz menő, hanem a fukszia, a magenta és a lazac árnyalatok is - mindez a burgundi hatására. Míg ősszel a burgundiért őrült meg mindenki, addig tavaszra kivilágosodott ez az árnyalat, s ma már a rózsaszín számít trendinek. Ezt nem is bizonyíthatja más jobban, mint az, hogy több világmárka is felhasználta ezt az árnyalatot a tavaszi kollekciójában, többek közt a Burberry Prosum, a Versace és a Gucci is.

 

Azt meg kell hagynom, hogy a kifutókon jóval élénkebb árnyalatokat láthattunk, mint amiket a fast fashion boltok kínálnak - bár ezzel nincs semmi baj, sőt. Nem beszélve arról sem, hogy a Burberry kifutóján Bailey nem riadt vissza attól sem, hogy metál pinkeket fáradt rózsaszínnel keverjen - igaz a végeredmény zseniális, ellenben itthon az ilyen szettek már kivernék a biztosítékot. S talán ezért is kínálnak inkább pasztell árnyalatokat az olcsóbb márkák is, mert az ilyen színű darabokat remélhetőleg sokan bevállalják majd. S elérkezettnek látom az időt, hogy margóra megjegyezzem, hogy eddig semmilyen pink illetve rózsaszín ruhám sem volt, és egyelőre nem is tervezem, hogy valami pink darabot beszerzek - nem tudom, nekem valahogy nem jön be a rózsaszín, annak ellenére, hogy szerintem jól variálva igenis lehet férfias ez a lágyabb árnyalat.

 
 
Valahogy igen eltértem a mai témámtól, így szeretnék is visszatérni arra, hogy mivel és hogyan is érdemes a rózsaszínt viselni. Mivel 2013 nyara még mindig a pasztell színekről szól, épp ezért a rózsaszínt is inkább a lágyabb színekkel ajánlanám. Sőt mi több, az sem baj, ha a rózsaszín pólódat egy menta chinoval párosítod, csak figyelj oda az arányokra, és ne ess át a ló túloldalára - gondolok itt arra, hogy a póló - chino kombót már nem kell megbolondítani pasztell barack sállal, hanem csak egy sötétbarna bőrövvel megbolondítani a már így is remek szettet. A pasztell után a világosbarna és a szürke az a két szín, amivel nagyon jól mutat a halványrózsaszín, sőt még a talán a fukszia is. Ellenben az élénkebb pinkhez akár élénk kéket is el tudok képzelni... Ha nem vagytok annyira merészek, hogy az előbb felsorolt árnyalatok közül válasszatok, akkor még mindig ott van utolsó reményként a fekete, mely szín nagyszerűen kihozza a rózsaszín bármely árnyalatát. Megannyi szín után, íme egy montázs inspiráció gyanánt:

 
 
Végezetül, bármennyire is jól mutat a rózsaszín a képeken, nem mernék arra fogadni, hogy tavasszal minden pasin pink nadrág lóg majd. Arra próbáltam csak célozni, hogy biztos nem lesz oly' népszerű, mint a burgundi chino volt télen, és szerintetek? 

Forrás: Fashionbeans

Ha tetszett, kövess Facebookon és Tumblr-on, vagy kérdezz az ask.fm-en!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése