2013. április 22., hétfő

Válassz napszemüveget az arcformádhoz!

A vártnál kicsi előbb, de "végre itt a nyár, és meleg az idő", épp ezért annak is itt az ideje, hogy közelebbről is áttanulmányozzuk az idei férfi napszemüveg trendeket.

Nem kérdés, hogy egy jól megválasztott darab az egész szezonban remek divat-kiegészítő lehet, nem beszélve arról sem, hogy nekünk sem kell hónapokig hunyorítani és könnyes szemmel vagy lehajtott fejjel szaladgálni az utcán, és elbújni a Nap elől. Ellenben egy jó napszemüveg védi a szemet, és ennek érdekében  többféle lencsét is ajánlanak nekünk: a barna színű erős napsütéshez, a zöld gyengébb fényviszonyokhoz, míg a sárga az élesebb látáshoz javallott. Ennek tudatában még mindig a fekete/szürke lencsék a legnépszerűbbek az utcán, és a boltok kínálatával egyaránt, így nem véletlen, hogy én is egy szürke átmenetes 'Wayfarer' mellett (is) tettem le a voksom.


Az idei trend, ha lehet annak nevezni, még mindig a Wayfarer és az Aviator típusú napszemüvegek - így idén is divatosnak számítanak a tavalyi darabok. Mikor nézegettem a boltok és az online áruházak kínálatát azon kezdtem el gondolkodni, hány napszemüvegre van szüksége egy pasinak. Én tavaly előbb vettem egy barna Ray-Ban Aviator típusú szemüveget, majd a tavaly a nyár közepén megláttam a C&A-ban a már említett Wayfare fazont... Ha nagyon őszinte szeretnék lenni, akkor sem emlékszem olyan alkalomra, mikor nem felelt volna meg egyik darab sem az aktuális szettemhez - bár ha meglátnék egy 'szerelem, első látásra darabot", valószínűleg nem hagyom ott a boltban...


A napszemüvegeim elemzése után, inkább nézzük meg azt, hogy mely arcformához milyen fazonok is illenek. Próbáltam rendszerezni is, így minden arcformához 3 fazont választottam ki a H&M, a Zara és a Pull and Bear aktuális kínálatából - ha ezen márkák darabjait válasszátok, mindenképpen figyeljetek oda, hogy a szemüveg védjen az UV sugárzástól is!


Négyszögletes arc
A markáns, szögletes archoz a kerek vagy ovális lencsét ajánlok. A lencsék finomsága mellett a szemüveg kerete már lehet vastagabb is, de a vékonyabb fazon még finomabbá varázsolja az arcod vonásait.


Kerek arc
Ahhoz, hogy a kerek arc optikailag oválisnak hasson, nyújtani kell. Azok a szemüvegkeretek előnyösek, melyek kiemelik a szemöldököt és szélesítik a szemrészt. A szögletes forma is jó, mert külső pereme hangsúlyozza a merőlegest, így hosszúkássá teszi az arcot.


Szív
A szemüveg ne érjen teljesen a szemöldökig, de legyen mélyen az arcban. Az alsó szélén erősebben hangsúlyozott keretek is nagyobb súlyt adnak az alsó arcfélnek. Előnyösek a könnyű, kerek vagy ovális keretek.

Ovális
Az ovális arcú pasiknak a dolga a legkönnyebb, ugyanis az ilyen arcformához szinte minden keret illik, talán az egyetlen kivétel az olyan keret, amely oldalt kinyúlik.


Ti már megtaláltátok a tökéletes napszemüveget?

Képek forrása: Fashionbeans

Ha tetszett, kövess Facebookon és Tumblr-on, vagy kérdezz az ask.fm-en!

Már Twitter-en is eléhettek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése