2013. július 5., péntek

Arcápolás a bőrtípusodnak megfelelően

Azt már egyszer tisztáztuk, hogy az arcápolás elsősorban női dolog, így miután eltüntettük a szürke karikákat és az első ráncokat, itt az ideje, hogy az arcbőrünkkel is elkezdjünk törődni.

A XXI. század férfijának fontos a jó megjelenés, aminek egyik legfontosabb pillére az ápolt külső, pontosabban az üde arcbőr. Az arcbőrünk üdeségét nagyban befolyásolja környezetünk, a mindennapi stressz és főleg életvitelünk - így olyan kozmetikai terméket kell választanunk, amik a saját életmódunkhoz is passzol. Tudtátok, hogy az arcbőrünk 15 százalékkal zsírosabb, mint a nőké, valamint a magasabb az arcbőrünk kollagén tartalma, és az elasztikus rostok szerkezete is merőben különbözik a nőkétől - tehát a férfiak arcbőre feszesebb a hölgyekétől.



Miután elrettentettelek titeket számokkal és biológiával, térjek is a lényegre, a férfi arcbőrtípusokra! A dermatológusok négy fő csoportba sorolja a férfiak arcbőrét, amely típusok mind-mind más tulajdonsággal bírnak, ezáltal más-más kozmetikai termékkel kell ápolni. Ellenben a "fő" típusok keveredhetnek is, ilyenek a vegyes arcbőr típusok - ahogy kutattam kiderült, hogy én is vegyes arcbőrrel születtem - ebben az esetben a homlokom, az orrom és a állam könnyedén zsírosodik, míg a szemem környéke és az  orcám  viszonylag száraz. Akik hasonló "tüneteket" vélnek felfedezni, azoknak a T-vonal területeire agyagpakolás használata javasolt, a szem környékén pedig szemkörnyék ápolók és szemránckrémek használata célszerű.

Normál bőr
A legszerencsésebb és egyben legjobb helyzetben a normál arcbőrrel rendelkező férfiak vannak, akiknek csak egy megfelelő bőrápolási rutinra van szükségük. Amennyiben már megtalálták a bevált termékeket, csak a rendszerességre kell odafigyelniük - na meg hetente párszor a bőrtisztításra.



Olajos bőr
A könnyen zsírosodó arcbőr jellegzetesen fénylik és a pórusok szemmel láthatóan tágak. Azoknak a pasiknak, akiknek olajos a bőre a szalicilsavat tartalmazó termékek használata ajánlott, ezek a kozmetikumok kitisztítják az eltömődött pórusokat és csökkentik a zsírosodást. Ha hidratáló krémet vásároltok, mindenképp olajmeneteset válasszatok!



Száraz bőr
Akik gyakran találkoznak irritációval, vöröses, égető és gyakran viszkető vagy éppen feszülő érzéssel, azok arcbőre érzékeny. Számukra a legfontosabb a megfelelő hidratálás és az arctisztítás - heti egy-két alkalommal érdemes bőrradírokat is használniuk, ezek ugyanis eltávolítják az elhalt, kiszáradt hámsejteket. Az arctisztítás után hidratáló maszkot használata javallott.



Érzékeny bőr
Sok esetben rosszul reagál az érzékeny arcbőr különböző kozmetikai termékek használatakor, könnyedén kipattog és könnyen válik pattanásossá. Éppen ezért lehetőleg természetes alapanyagokból készült termékek használatát javaslom, és érdemes mellőzni az erős hatású arctisztító termékeket és bőrradírokat is.



Ti mennyire figyeltek oda arra, hogy arcbőrötökhöz megfelelő kozmetikai termékeket válasszatok?

Forrás: beauty.hu, vichy.hu

A cikket megtaláljátok a Fashionfave oldalán is!  

Ha tetszett, kövess Facebookon és Tumblr-on, vagy kérdezz az ask.fm-en!

Már Twitter-en is eléhettek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése