2013. szeptember 21., szombat

Alapdarabok férfiaknak I.

Azzal, hogy nemrég kezdődött az új szezon, számtalan magazinban találni olyan cikkeket, melyek azzal foglalkoznak, hogy mik is a 2013-as őszi szezon elengedhetetlen darabjai - erről már nálam is olvashattatok, itt. Ugyanakkor arról nagyon kevés szó esik, hogy hogyan is építse fel egy férfi a saját gardróbját. Tehát mára megpróbáltam összegyűjteni azokat az alapdarabokat, melyek nem hiányozhatnak egyetlen férfi ruhatárából sem.


Tökéletes farmer
Míg régebben a straight (egyenes szárú) nadrágok örvendtek hatalmas népszerűségnek, addig ma már a slimfit (a láb alakját követő, lefelé szűkülő) farmerek uralják a férfi divatot (is). Mindenképpen ügyeljetek a megfelelő szárú nadrág kiválasztása, hiszen a skinny farmerek ugyan jól mutatnak a vékony lábú modellfiúkon és a tizenéves krapekokon, ellenben egy egyetemistán már nem annyira, ezért is ajánlom a slim fit szabásokat, hogy igazán tökéletes legyen az a farmer.


Fehér ing
Badarság az, hogy a fehér ing csak alkalmi viselet. Minden férfinek meg kéne tanulni, hogy egy klasszikus fehér ing lehet épp oly fiatalos, mint egy nyomatos póló. Természetesen a hétköznapokon lezserebb darabokkal kombináljátok: bakanccsal, chinoval és farmerdzsekivel. Amennyiben egy formálisabb találkára vagytok hivatalosak, mindenképp elegáns cipővel és zakóval párosítsátok!


Színes kardigán
Legyen egy klasszikusabb árnyalat vagy egy bohém élénk szín, a lényeg, hogy a kötött pulcsitokat netán kardigánotokat a saját stílusotokhoz válasszátok. Amennyiben jobban tetszenek a csíkos/mintás darabok ne fogjátok vissza magatokat e téren sem.


Zakó
Már sokszor olvashattatok arról, hogy mennyire elengedhetetlen egy jól szabott zakó a ruhatáratokból. Először mindenképp egy fekete színűt válasszatok, ugyanakkor ma már elég színes a paletta, így biztos, hogy mindenki megtalálja a neki legjobban tetszőt. Nem beszélve arról sem, hogy inggel és pólóval is nagyszerűen kombinálható!


Dzseki
Ha már megtaláltátok a tökéletes szabású és színű zakót, mindenképpen kell keresnetek egy kevésbé formális kabátot is!  Most újabban a Harrington fazonú kabátokért vagyok oda, de egy bomber, netán egy színes szélkabát is megállja a helyét a zakótok mellett.  Nem beszélve a bőrkabátokról...


Cipő
Ugye azt mondanom sem kell, hogy egyetlen cipőben lehetetlen átvészelni egyetlen szezont is. Így a rossz idő közeledtével, 3 darabra szűkítettem a listát: minden férfinak szüksége van egy visszafogott fekete bőrcipőre, egy vagány bakancsra és egy sportcipőre, a lazább napokra. Ellenben cipőből sosem elég, nemde!?



Táska
A kiegészítők közül azért választottam a táskákat, mert idehaza még mindig nagyon kevés férfi kezében/vállán látni stílusos táskákat.  Főleg ez azért is oly' meglepő számomra, mert egy jól megválasztott táska, netán clutch még egy unalmas szettet is képes feldobni. Íme az aktuális kedvenceim: 


Végezetül, ha már az előbb látott darabokat beszereztétek, bátran kijelenthetitek, hogy egy tökéletes alapotok van arra, hogy tovább építsétek stílusotokat, pontosabban gardróbotokat a hozzátok legjobban passzoló, feltűnő darabokkal. Apropó feltűnő darabok - folytatás hamarosan...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése