2013. október 7., hétfő

Turbózd fel őszi összeállításaid

A hideg beköszöntöttével, néha még én is tanácstalanul állok a szekrényem előtt, hogy mivel tudnám feldobni az aznapi szettem, gondolom Ti is vagytok így néha!?

Majd utánajártam az idei őszi praktikáknak, és arra  döbbentem rá, hogy leheletnyi fantáziával máris stílusosabb lehet a Ti szettetek is, anélkül, hogy újabb darabokkal bővítenétek a ruhatáratokat. Főleg így, az ősz kellős közepén még jócskán kombináljuk a nyári ruháinkat is, nemde? Amiért szeretem az átmeneti időszakot az az, hogy a nyári ruháimat egy-egy téli darabbal is könnyen variálhatom, hiszen a fránya időjárás miatt a réteges öltözködés kerül előtérbe - talán ezért is szeretem mostanság a farmer dzsekimet vastag kötött pulcsikkal párosítani. Talán ennyi filozofálgatás után, épp itt az ideje, hogy rátérjek a lényegre:


Mutasd a cipőd!
Míg az elmúlt szezonokban akkor számítottál stílusosnak, ha a slim fit szabású nadrágod szárát a bakancsodba tűröd, ellenben idén ősszel ezt próbáljátok egyre inkább hanyagolni... Helyette próbáljatok 2-3-at tűrni a nadrágotok szárán, épp hogy látszódjon a trendi cipőtök. Nem beszélve arról sem, hogy így nadrágotok szára nem lesz vizes, ha esik vagy netán már havazna odakinn.


Elő a pulóverekkel!
Biztos nem mondok újat nektek azzal, hogy egy feltűnő színű  V-nyakú gyapjúpulóverrel bármely szürke szettet feldobhattok. Valamint az impozáns kardigánokról sem szabad megfeledkeznetek, hiszen egy basic pólóval kombinálva egy remek outfit főszereplője lehet a kardigánotok. Persze egy kabátot mindig vigyetek magatokkal, de a naposabb órákban untig elég még a nyári dzsekitek is.


Tweedre fel!
Amennyiben az elegánsabb darabokat preferálod, már biztosan  beszereztél pár tweed zakót, amennyiben még nem, ennek épp itt az ideje! Idén a hagyományos szürke mellett, a navy és a barnás, illetve  azöldes árnyalatok uralják a férfi trendeket, nem beszélve a mintákban rejlő fantáziáról. Ha a véredben is ott folyik a stílusosság, kedvenc tweed zakódat bátran kombinálod fiatalos farmernadrágokkal vagy színes chinokkal.



Keverd az anyagokat! 
A tweed zakók mellett újra népszerűek lettek a tweed és kordbársony nadrágok is, melyekhez bátran kombináljátok kedvenc darabjaitokat, legyen az egy elegáns zakó vagy netán egy sportos parka - fő, hogy jól érezzétek magatokat az aznapi szettetekben. 



Ne feledkezz meg a kiegészítőkről!
Valóban ez a legegyszerűbb, s egyben legolcsóbb módja annak, hogy felfrissítsd őszi stílusod: végy egy hangsúlyos sálat, egy feltűnő kesztyűvel és sapkával, válassz egy trendi táskát - és készen is van a gardróbfrissítés. Természeten vásárlás közben mindig legyen szemetek előbb a 2013-as őszi Pantone lista, na meg az, hogy melyik már meglévő darabotokkal tudjátok kombinálni az új szerzeményeket.


Forrás: Fashionbeans

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése