2014. január 4., szombat

Trendelőrejelzés 2014 tavaszára

Ugyan még csak pár napja írunk 2014-et, de szerintem jobb tisztában lenni már most azzal, mit is rejteget majd az idei év, nemde?

Ezért, s részben mivel még az igazi télre még mindig várnunk kell, elhoztam nektek az idei esztendő nyolc meghatározó trendjét, ami nélkül nehéz lesz átvészelni 2014-et. Mivel már több, mint fél éve bemutatták a vezető divatházak a legújabb tavaszi kollekcióikat, így biztosan merem állítani, hogy a következő tendenciák uralják majd az elkövetkezendő hónapokat. Ugyan a fast fashion márkák tavaszi kollekcióira még várunk, de biztosan megtartották azon jó szokásukat, hogy a nagy divatházak kollekcióiból inspirálódtak, így a ma bemutatott darabok olcsóbb verzióit mi, halandó emberek is könnyen beszerezhetjük majd, akár már pár hét múlva. Az én tippem még az lenne, hogy a leárazásokon próbáljatok olyan darabokat keresni, amiket tavasszal is büszkén viselhettek - ma ebben (is) próbálok nektek segíteni.



FEHÉR
Tudom, hogy az egyik legkényesebb szín a fehér, ellenben tavasszal és nyáron az egyik legjobb választás. Ezt nagyon jól tudják a vezető márkák dizájnerei is, s épp ezért idén tucatnyi fehér színű öltöny közül is válogathatnak a szerencsésebbek - mi pedig ezen felbuzdulva az irodába is bátran viselhetünk majd sokkal(!) világosabb árnyalatú darabokat. Amennyiben a sportosabb összeállításokat részesíted előnyben, bátran öltözz Te is tetőtől talpig fehérbe, persze mondanom sem kell, hogy a fehér 'izomtrikók' még mindig Fashion Police-ért kiáltanak!



TUNIKÁK
Szinte fogadni mernék, hogy tőlünk nyugatabbra az egyik legnagyobb trendek egyike lesz a tunika, ellenben idehaza nagyon kevés hosszított inggel találkozhatunk majd Budapest utcáin. A hölgyek egyik nagy kedvencét már többször újragondolták, ellenben még sosem volt oly' népszerű, mint a 2014-es tavaszi kollekciókban. Fiúk, nem kell semmi rosszra gondolni, hiszen csak egy hosszabb és bővebb ingről van szó, ami nyáron, a nagy melegben, egy nagyon jó választás lehet majd, csak legyetek Ti is nyitottak az újdonságokra, mint a nagyobb divatvárosok férfi lakói.



VISSZA AZ IDŐBE
A negyvenes, illetve ötvenes évek amerikai divatja nagy hatással volt az idei szezon trendjeire is. Az egyik legfeltűnőbb, s egyben legpiacképesebb daraboknak a laza szabású nadrágok és a merész inggallérok számítanak, amiket úgy néz ki, újra módi lesz a zakó fölé hajtani, ahogy azt a retro filmekben láthatjuk. Nem beszélve arról sem, hogy idén legyetek bátrak kombinálni az elegánsabb szabású nadrágjaitokat a hétköznapi szettjeitekkel is.



ÚJRAGONDOLT BALLON
Ki mondta, hogy a ballon hosszúságú kabátokat csak a hidegben, esetleg az átmeneti időben lehet hordani? Az idei tavaszi szezon egyik legnépszerűbb darabjai a könnyed anyagból készült hosszú kabátok lesznek, amit bátran kombinálhattok rövidnadrágokkal, ingekkel vagy akár sportcipővel is, de erről majd később. Inspirációra fel!



CSÍKOK
Már tavaly is nagyon népszerűek voltak a csíkos pólók, ellenben idén annyit újult e trend, hogy nem csak az apró, sűrűn csíkozott darabok a menők, hanem divat lett, illetve csak lesz a vastag csíkozás is. Nem beszélve arról sem, hogy a vezető divathetek kifutóin egymást érték az applikált csíkos zakók és pólók is, ahol 2-3 mintázatú és textúrájú anyagból állt össze a teljes darab.



VIRÁGMINTA
A minta, ami idén sem megy ki a divatból, többek közt hála Frida Giannininek, a Gucci kreatív vezetőjének. Azért is emeltem mi az olasz márkát, hiszen a Gucci kollekciója volt az egyik legkreatívabb és 'legutcaképesebb' már a bemutatókor is. Az olasz branddel ellentétben a Prada kifutóján sokkal feltűnőbb mintákat láthattunk, ellenben ezek a darabok is könnyen beépíthetőek mindannyiunk gardróbjába, csak egy kis fantázia és merészség szükséges hozzá.



PINK
Amennyiben valamelyikőtök még mindig óckodna a rózsaszíntől, van rá fél tele, hogy megbarátkozzon vele, hiszen idén újra népszerű lesz ez az árnylat, persze ha ez csak a dizájnereken múlna - bár már tavaly is rengeteg nemzetközi street style portált fertőzte meg ez az árnyalat. Ezért Ti is próbáljatok barátkozni a rózsaszínnel, hiszen jól kombinálva nagyon is férfias szín.



BŐR
Eddig főleg csak bőr, illetve műbőr applikációs darabokkal csalogattak az üzletekbe a fast-fashion márkák, ellenben úgy néz ki, idén a vékony bőrből készült nadrágok és pólók uralják majd a vezető magazinok divatanyagait. Ellenben, mi csak reménykedhetünk, hogy egy-egy fast-fashion márka kínálatában is ott lesz majd a kinézett Hermés nadrág, olcsósított változata.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése