2014. február 21., péntek

A kevesebb több, ne de mindig?

Az elmúlt években az egyik legerősebb tendencia vitathatatlanul a minimalizmus, ami sorra 'fertőzi' meg a vezető divatházakat. 

Pár szezonnal ezelőtt főleg a párizsi divathéten láthattunk lecsupaszított, egyszerű vonalvezetésű darabokat, míg a 2014-es őszi divathetekre már a milánói kifutókra is jellemző volt a minimalizmus, mint például a Gucci bemutatójára. Épp ezért nem mehetek el szó nélkül eme egyre népszerűbb 'új' tendencia mellett. Ugyan korábban a kifutókon a minimalizmus a leegyszerűsített vonalvezetés mellett főleg a monokróm fekete összeállításokra volt jellemző - ez Párizsban még mindig így is van - ellenben Milánóban a tervezők a színekkel is szeretnek játszani. Ami a színeket illeti, a fehér mellett főleg a pasztell árnyatok uralják a kifutókat, na meg a fekete. 



A régi - új trend mindenkinek kedvez, hiszen kinek ne lenne fekete pólója, nadrágja és kiegészítője. Az újdonság csak annyi, hogy most tetőtől talpig feketébe kell, vagyis csak kellene bújni, ha igazán divatosak szeretnénk lenni. Mindenképp hangsúlyozni szeretném, hogy az előbb nem a Marilyn Manson klónokra gondoltam, hiszen az Ő öltözködési stílusuk egy szubkultúrát tükröz. Ugyanakkor sok tervező merít ebből a 'világból' is, valamint ezekből a már jól ismert darabokból inspirálódnak a luxus márkák vezető tervezői is. Amivel megbolondíthatjuk összeállításainkat az az, hogy figyeljünk arra is, hogy minden textúrájú anyag más-más fekete. Gondoljunk bele, hogy milyen remek lehet egy szövet tornacipő, farmerrel, pólóval és egy bőr dzsekivel - persze mind feketében. Ebben rejlik a fantázia, s így lehet a legjobb összeállításokat is megbolondítani. Amennyiben nem szeretnétek tetőtől talpig feketébe öltözni, bátran variáljátok fekete alap kombótokat navy kékkel vagy fehérrel. 


Kép forrása: fashionbeans.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése