2014. február 20., csütörtök

SUIT UP, kicsit másképp

A divatban az egyik legjobb dolog, hogy mindig változik és megújul - természetesen mindig csak annyira újul meg, hogy újra 'divatba jön' egy korábbi tendencia, ami nagypapánk idejében már egyszer fénykorát élte. 

Minden szezon több új irányzatot hoz magával, ellenben mostanság leginkább az jellemző a vezető férfi divatmárkákra, hogy inkább az klasszikusabb időtálló darabokat gondolják újra. Az elmúlt években a farmer mellett a chino nadrágok voltak a legnépszerűbb darabok mint a kifutókon, mint az utcákon is, ellenben idén elérkezett az 'öltöny nadrágok' ideje! A mai bejegyzés főszereplőjét gyakran az öltönynadrág szinonimájaként is használjuk, talán azért is, mert nincs pontos megfelelője a 'tailored' nadrágnak, ami egy elegáns szabású, formális ruhanemű, de mégis van némi különbség e két darab között. Talán annyi a különbség a két nadrág típus közt, hogy míg az öltöny nadrágok a Formal dress code-ba tartoznak, addig a  'tailored' nadrágok beleillenek a Casual öltözködési előírásokba is, ellenben az elegánsabb rendezvényekre már túl kevesek. Csak arra kell vigyáznotok új nadrág vásárlásakor, hogy mindenképp próbáljatok fel több méretű és fazonú darabot, hogy megtaláljátok a lábaitok vastagságához legmegfelelőbb darabot, mert nagyon nem esztétikusak a túl bő, ill. a túl szűk szabású nadrágszár. 



Az első inspiráló montázsra sötétebb darabok kerültek, hiszen a fekete, ill. sötét kék nadrágok mindig is egy leheletnyit  formálisabb darabok, mint a színes nadrágok, nemde? Épp azért lejjebb még már-már Formal dress code-ba sorolandó összeállításokat láthattok, amiket egy-egy fiatalosabb szabású kabáttal netán bomber dzsekivel tudtok igazán trendivé varázsolni. Valamint ha szeretnétek tettöl talpig sötétbe öltözni, sose a feketére szavazzatok, hanem a feketét kombináljátok navy kékkel





A következő montázst a színes nadrágoknak szenteltem. Ugyan korábban már olvashattatok a szezon legmenőbb színeiről (itt és itt), ellenben tavasszal újra előtérbe kerülnek a vezető színek mellett a pasztell árnyalatok is, amiket semmi esetre se kombináljatok feketével! A pasztell árnyalatokhoz mindig a világos színek passzolnak, a fehér mellett. Csak azt tudom ajánlani, hogy legyetek bátrak, és kombináljátok kedvetekre színes összeállításaitokat!





A legutolsó montázsba kerültek azok a darabok, amik a számomra a legkedvesebbek, és egyben a legvagányabbak. Szerintem a feljebb látható összeállításokkal nem lehet hibázni, ellenben mégis a lentebb látható outfitek stílusosabbak, és leginkább jellemzőek egy fiatal öltözködésére. Merjétek formális nadrágjaitok fiatalos, feltűnő mintás darabokkal is variálni, és mindezt színekkel keverni, ahogy azt a következő képeken látjátok! 


Képek forrása: fashionbeans.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése