2014. június 9., hétfő

Szakáll vs. borosta

Biztosan már Ti is felfigyeltetek arra, hogy idén a puha arcbőrtől egészen az extrém szakállig minden trendinek számít - na de hol a határ e két véglet közt?

Először is tisztázzuk, ha a sors nem áldott meg erős és dús arcszőrzettel, akkor ne is próbálkozz a szakáll növesztéssel, hiszen nem fog jól állni, és legkevésbé sem tesz férfiassá. Amennyiben a szakállad gyér, akkor a reggeli rutinodba építs belé a borotválkozást, hogy arcbőröd igazán ápoltnak tűnjön. Ellenben, ha már egyszer már búcsút intettünk a borostának (itt), újra itt az ideje, hogy elgondolkozzunk rajta, hogy viseljünk újra szakállt e vagy sem, és ha igen, akkor milyen hosszút. Ebben próbálok ma segíteni nektek.



XS-es méret
Napjainkban az egyik legdivatosabb megoldás a borosta. Tom Ford és Ryan Gosling is a szolid borosta nagymestererei, ellenben tudnotok kell, hogy a rövidre vágott arcszőrzet is igényel némi ápolást. A sármos hossz első ránézésre úgy fest, mintha éppen csak ma maradt volna el a reggeli borotválkozás, de valójában pár napos hosszúságból lehet a legjobbat kihozni.

S-es méret
Az XS-es változatnál egyel hosszabb variációhoz legfeljebb egyhetes borostából kell kiindulni, amit akár rendszeresen szakállvágóval egyenletesre is igazíthattok. Bár idén egyre népszerűbb a kuszább, rendezetlen összhatás is, ellenben csak akkor ajánlatos ezt tendenciát követnetek, ha odafigyeltek arcbőrötük üdeségére, hogy az összhatás ápoltságot sugalljon, a rendezetlen arcszőrzet ellenére is.   



M-es méret
Az M-es méret leginkább 2-3 hetes szakállból kivitelezhető - az enyhén az ádámcsutka alá érő szakálltípusnál már szerintem érdemes szakemberhez fordulni, ha nyírásról van szó. Miután ellestétek a szakavatott mester technikáját, már ti saját magatok is elvégezhetitek az apró simításokat hétről hétre. Csak arra kell figyelnetek, hogy az összhatás ápolt és rendezett legyen.

L-es méret
Egy jól eltalált, arcformához illő szakáll roppant férfias, és az egyik legkényelmesebb megoldás is, hiszen semmilyen karbantartást nem igényel, ellenben biztos, hogy a nők körében nem arat nagy sikert, sőt. A ZZ Top inspirálta extra hosszúság még jóval rövidebb változatban sem túl vonzó, ennek ellenére idén egyre nagyobb a rajongói tábora e hosszúságnak.  




...és a szokásos inspirációs montázs, melyből nem hiányozhat David Beckham, Ryan Gosling és Joe Jonas sem, íme: 



Forrás: men.hu, elle.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése